Молодіжна збірна команда України з футболу 4 червня у другому півфінальному матчі турніру, присвяченого пам'яті Валерія Лобановського, обіграла збірну Словенії з рахунком 2:1 і вийшла у фінал змагань.

Команді Сергія Ковальця вдалося забити швидкий гол. Вже на 3-й хвилині українці реалізували «стандарт». Навісна передача у штрафний майданчик словенців закінчилася влучним ударом головою у виконанні Акулініна - 1:0.

Вже через кілька хвилин українська збірна ледь не шокувала суперників другим забитим м'ячем, але удар Цурікова прийняла на себе штанга. Згодом стартовий тиск української «молодіжки» зменшився, і моменти почали виникати біля воріт Денчука.

У середині першої половини зустрічі Словенія заробила право на штрафний. Після сильного удару з 17-ти метрів м'яч потрапив у поперечину воріт збірної України, повідомляє «УНІАН».

Другий тайм почався з атак збірної України, яка впродовж декількох хвилин мала два випадки подвоїти рахунок. Спочатку Буяльський завершував багатоходівку української збірної, а ще через дві хвилини воротар врятував збірну Словенії після удару Насонова. Але саме Словенії вдалося забити м'яч: на 57-й хвилині Братанович головою замкнув навісну передачу з правого флангу - 1:1.

Проте останнє слово все-таки було за українцями, які продемонстрували характер. На 72-й хвилині Калитвинцев з правого флангу віддав розрізну передачу у штрафний майданчик на Болбата, який з легкістю переграв голкіпера словенської збірної.

Зазначимо, що першим фіналістом турніру стала збірна Австрії, яка обіграла команду Чехії, - 3:0.

Фінал відбудеться 5 червня. Таким чином, у фіналі Меморіалу Лобановського на стадіоні «Динамо ім. В.Лобановського» зустрінуться юнацькі збірні України та Австрії. У матчі за третє місце зіграють команди Чехії та Словенії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

393