У московському метро на перегоні між станціями «Охотний ряд» і «Бібліотека імені Леніна» внаслідок загоряння силового кабелю сталася пожежа.

З-під землі евакуйовано 4,5 тисячі осіб.

Джерела у правоохоронних органах Москви заявили про 14 потерпілих. «Із тунелю біля станції метро «Охотний ряд» пожежники продовжують евакуювати людей із потяга, який зупинився у перегоні. Виявлено вже 14 потерпілих, із яких троє госпіталізовано - чоловік, жінка і 15-річна дівчина», - розповіли правоохоронці.

Люди, яких евакуювали на вулицю зі станції «Охотний ряд», забруднені кіптявою, багато із них сильно кашляють і відчувають труднощі з диханням.

Крім того, пасажирів, які намагаються зробити пересадку зі станції «Театральна» на станцію «Охотний ряд», розвертають назад, у зв'язку з чим у переході скупчилася велика кількість людей.

За даними МНС, загоряння у тунелі станції метро «Охотний ряд» було ліквідоване о 09:04 мск (08:04 за Києвом).

Через загоряння кабелю на колії призупинено рух поїздів на ділянці від станції «Комсомольська» до станції «Парк Культури» Сокольницької лінії московського метро.

Як повідомили у столичному департаменті транспорту, рух по всій Сокольницькій лінії, виключаючи ділянку «Комсомольська» - «Парк Культури», здійснюється, проте можливі збільшені інтервали проходження поїздів.

«В даний час співробітники метрополітену та оперативні служби міста вживають усіх заходів для якнайшвидшого усунення наслідків аварії. Однак час стабілізації ситуації у випадку подібних збоїв прогнозувати важко, все залежить від складності робіт, необхідних для ліквідації наслідків загорання», - сказали у департаменті.

«Просимо москвичів користуватися альтернативними видами громадського транспорту», ​​ - звернулися до городян у департаменті.

За матеріалами РІА «Новости», «ИТАР-ТАСС»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

316