У Національному музеї мистецтв ім. Богдана та Варвари Ханенків відкрилася виставка «Європейський вимір. Три шедеври класичного мистецтва з музеїв Італії». Як повідомляє прес-служба КМДА, насолоджуватися унікальними експонатами гості та мешканці столиці зможуть до 5 липня.

Зокрема, на експозиції представлено шедевр пізнього Відродження «Венера і Адоніс» Тіціана Вечелліо, вівтарна картина «Ісус Христос» провідного майстра італійського бароко Гвідо Рені, і гобелен, створений на основі композиції Рафаеля Санті.

«Шедеври таких великих майстрів, як Тіціан і Гвідо Рені і знаменитий гобелен «Дивний вилов риби», виготовлений за творами Рафаеля для Сікстинської Капели, експонуються в Києві і Україні вперше», - зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Італії в Україні Фабріціо Романо.

Шедевр Тіціана наданий Національною галереєю стародавнього мистецтва в палаццо Барберіні (Рим), а твір Гвідо Рені та гобелен - Музеєм-скарбницею Санта Каса ді Лорето, який розташований в одному з найважливіших центрів християнського паломництва Італії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

244