Спростити сертифікацію зерна та зернопродуктів планують в Україні. Так, вже оприлюднено законопроект, що пропонує повернутися до практики добровільної сертифікації зерна при внутрішніх операціях з ним. Отже, для аграріїв зменшать кількість дозволів, необхідних їм для роботи. А завдяки дерегуляції ринку та спрощення умов для сільгоспвиробників зросте конкурентоспроможність вітчизняного АПК.

У той же час спрощення сертифікації не вплине на безпеку продукції. Адже Державної ветеринарної та фітосанітарної службою і надалі буде обов'язково видаватися фітосанітарний сертифікат, що підтверджує показники безпеки зернових.

Введення в Україні добровільної сертифікації зерна та зернопродуктів при внутрішніх операціях відповідає світовій практиці агробізнесу. І розроблений законопроект дозволить здійснити дерегулювання ринку і збільшити конкурентоспроможність вітчизняного АПК.

Як зазначав раніше міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, кращим доказом якості українського зерна є те, що його все більше купують за кордоном. Зокрема, ЄС торік став найбільшим імпортером вітчизняного зерна. І виробники разом з державою повинні підтримувати імідж країни, що продає якісне зерно своїм партнерам за кордоном.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166