Україна розраховує на поглиблення торговельно-економічного співробітництва з Республікою Індонезія. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Як наголошується в повідомленні, Індонезія є однією з перспективних торговельних країн - партнерів України в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, проте на даному етапі торговельно-економічні відносини між країнами ще не в повному обсязі відповідають потенційним можливостям.

За даними міністерства, протягом історії двосторонніх відносин між Україною та Індонезією товарообіг досяг максимальних показників у 2011 році, і досяг 1070,9 млн доларів США. У 2012 році загальний товарообіг знизився до 884,5 млн доларів. Крім того, в I кварталі 2013 року оборот товарів знизився на 15,5% - до 197,14 млн доларів США.

«На сьогодні є всі підстави розраховувати, що двосторонній товарообіг стане більш збалансованим, оскільки Україна може запропонувати індонезійським споживачам широкий спектр якісної продукції машинобудування, металургійної та хімічної промисловості, а також продуктів харчування», - зазначив директор департаменту інвестиційно-інноваційної політики та розвитку державно-приватного партнерства Мінекономрозвитку Віктор Коваленко.

На його думку, перспективними товарами українського експорту до Індонезії є чорні метали, добрива, продукція зернопереробної промисловості.

За його словами, ситуація щодо розвитку українського експорту ускладнюється тим, що індонезійським урядом введено додаткові мита на імпорт гарячекатаного металу, крім того, ведеться розслідування щодо імпорту пшеничного борошна з України.

При цьому Коваленко відмітив готовність України до активізації торговельно-економічного співробітництва між країнами. Як зазначають у міністерстві, у грудні п.р. в Києві планується провести третє засідання Міжурядової українсько-індонезійської комісії з питань економічного та технічного співробітництва.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

158