Станом на 1 червня 617 дитячих оздоровчих установ України отримають дозвіл на відкриття. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході селекторної наради заявила заступник міністра соціальної політики Лідія Дроздова.

За її словами, повністю забезпечили відкриття всіх дитячих оздоровчих закладів Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Рівненська області та місто Севастополь.

Разом з тим Дроздова зазначила, що не отримають дозвіл на відкриття 178 установ. «Це стосується таких областей, як Запорізька (не отримають дозвіл 33 з 53 установ), Херсонська (34 з 50), Кіровоградська (жодної установи), Черкаська (16 з 21), Луганська (34 з 38), Закарпатська (22 з 25), Сумська (22 з 24), Хмельницька (11 з 12) та Житомирська (5 з 22)», - повідомила вона.

Заступник міністра зазначила, що в попередні роки якісним оздоровленням та відпочинком українські діти були забезпечені в недостатній мірі. Зокрема, за її словами, минулого року оздоровилися тільки 33,5% або 951 тис. школярів.

«За інформацією з регіонів, за станом на 1 червня в заклади оздоровлення та відпочинку вже заїдуть 113,2 тис. дітей», - підсумувала вона.

Як повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив міністру соціальної політики Наталії Королевській зайнятися повним відновленням мережі дитячих таборів.

Раніше Азаров заявляв, що в поточному році передбачено оздоровлення та відпочинок 2810 тис. дітей шкільного віку.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217