Учора в Києві стартувала найбільша в Україні міжнародна виставка «АГРО-2013». Відкрив захід Президент України Віктор Янукович. Він зазначив, що аграрний сектор не тільки годує населення, але й демонструє впевнене зростання. Ця стратегічна галузь економіки торік принесла до бюджету 42 млрд гривень, зароблених у тому числі і завдяки динамічному експорту продукції АПК. Про це під час колегії Міністерства аграрної політики та продовольства, що відбулася у рамках виставки «АГРО-2013», повідомив глава відомства Микола Присяжнюк.

«Про важливість виставки свідчить той факт, що її вже другий рік поспіль відкриває особисто Глава держави. Цього року Віктор Янукович у своєму вітальному слові відзначив величезне значення аграрного сектора для економіки держави. І недарма, адже з початку року приріст виробництва сільгосппродукції склав 5%. Також аграрний сектор дає стабільний дохід до бюджету: у 2011 році - 29 млрд гривень, а в 2012-му - 42 млрд», - підкреслив Присяжнюк.

Також міністр зазначив, що Україна протягом останніх років закріпила за собою статус провідного експортера зерна.

«Україна у 2012 році експортувала сільгосппродукції на 18 мільярдів доларів, і у нас є всі можливості, щоб збільшити цю цифру у поточному році. Так, показово, що країни ЄС стали найбільшим імпортером українського зерна. Також минулого року Україна вийшла зі своєю сільгосппродукцією на ринок Китаю і посилила свої позиції в Японії та Південній Кореї», - поінформував глава відомства.

Присяжнюк також зазначив, що на зерновому форумі, який відбувся вчора у рамках виставки «АГРО-2013», представники ФАО висловили прогноз, що у найближчі роки Україна може вийти на друге місце за обсягом експорту зернових.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

291