Уряд і надалі сприятиме розвитку спорту в Україні та реалізації масштабних спортивних проектів. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з членами Міжнародного олімпійського комітету, яка відбулася 23 травня в Будинку Уряду з нагоди святкування 100-річчя Олімпійського Києва, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Глава уряду підкреслив, що в Україні для розвитку спорту в останні роки робиться чимало. Зокрема, як щодо підтримки спортсменів, так і щодо розвитку спортивної інфраструктури. «Уряд і надалі сприятиме реалізації масштабних спортивних проектів», - сказав Азаров.

Прем'єр-міністр підкреслив, що Україна бере активну участь в олімпійському русі. Це підтверджують результати Олімпіади в Лондоні та підготовка до проведення зимової Олімпіади в Сочі 2014 року.

Він нагадав, що в історії Олімпійських Ігор українські спортсмени завоювали 622 медалі.

Азаров підкреслив, що Україна має досвід проведення різних міжнародних світових спортивних заходів. Зокрема, Україна двічі (у 1980 і 2004 рр.) приймала естафету олімпійського вогню, матч олімпійського турніру в 1950 році. Крім того, за словами Азарова, в Україні неодноразово проводилися чемпіонати Європи, цього року відбудеться Чемпіонат Європи з художньої гімнастики, а в 2015 - Чемпіонат Європи з баскетболу.

Прем'єр-міністр також зазначив, що цього року Україна відзначає 100-річчя створення Київського олімпійського комітету. «Така історія нашого олімпійського руху є підтвердженням тому, що у нас є хороша олімпійська традиція», - сказав Азаров, додавши, що видатні спортсмени нашої країни - це унікальний капітал, який забезпечує Україні впізнаваність у міжнародному співтоваристві. Зі свого боку держава стимулює спортсменів, ввівши спеціальну стипендію Президента для видатних спортсменів та тренерів з олімпійських видів спорту.

Глава уряду також зазначив, що на сьогодні Національний олімпійський комітет очолює легендарний спортсмен, рекорд якого досі ніхто не перевершив, - Сергій Бубка.

У свою чергу, член Міжнародного олімпійського комітету Шейх Ахмад Аль-Фахад Аль-Сабах висловив подяку Азарову за підтримку розвитку спорту в Україні, підкресливши хорошу координацію роботи між Національним олімпійським комітетом та Міністерством молоді та спорту, а також Міністерством культури. При цьому він висловив захоплення НСК «Олімпійський»: «Центр «Олімпійський» мене вразив».

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович заявив, що розвиток спорту, підтримка здорового способу життя та будівництво спортивної інфраструктури є одним із пріоритетів державної політики України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

250