Начальник Головного управління МВС України у Києві Валерій Коряк запевняє, що за результатами перевірки до відповідальності будуть притягнуті ті працівники міліції, які виявили нерішучість і не захистили журналістів, яких побили під час акцій протесту 18 травня у центрі столиці. Про це він заявив сьогодні на засіданні парламентського Комітету з питань свободи слова.

«В даний час нами зафіксовані ті працівники, які стояли поруч і не здійснювали дій, які проявили нерішучість... Всі, хто стояв поруч і дивився, як стрибав той Тітушко, вони будуть притягнуті до відповідальності», - сказав Коряк, повідомляє «УНІАН».

За його словами, конфлікт був припинений лише тоді, коли у нього втрутилися співробітники спецпідрозділів.

Також, за словами Коряка, на сьогоднішній день у рамках розслідування кримінальної справи про побиття журналістів вже допитано близько 150 осіб, включаючи співробітників міліції та інших свідків інциденту, і допити триватимуть.

У той же час Коряк поінформував, що працівниками правоохоронних органів затримано ще кілька людей, які брали участь у сутичках на вулиці Велика Житомирська, всі вони доставлені у правоохоронні органи і допитуються.

Разом з тим він визнав, що особи, які вчинили бійку, дійсно є угрупованням.

«Це дійсно була група. Ми це зараз досліджуємо. Безумовно, ми її зараз відпрацьовуємо, і ми будемо встановлювати, хто їх наймав. Просимо почекати, і потім ми цю інформацію оприлюднимо», - зазначив керівник міліцейського главку.

Він також повідомив, що відкрито кримінальне провадження і щодо осіб, які заподіяли тілесні ушкодження людям, які перебували у бронетранспортері.

«Також відкрито кримінальне провадження. Ми зараз встановлюємо осіб, які були там, і вони також будуть притягнуті до кримінальної відповідальності», - сказав Коряк.

На одне із запитань, яке стосувалося того, що за три людини перебували під час безпорядків на даху готелю «Інтерконтиненталь», він сказав, що в даний час не може дати відповідь.

«Те, що стосується тих осіб, які перебували на даху, давайте ми ситуацію досліджуємо. Ми зараз це відео вивчаємо», - підкреслив Коряк.

Як повідомляв ForUm, сьогодні парламент прийняв постанову «Про створення Тимчасової слідчої комісії ВР з питань розслідування фактів нападу на представників засобів масової інформації 18 травня 2013 року у місті Києві за адресою вулиця Володимирська, 15, і розслідування інших фактів тиску на засоби масової інформації, перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

18 травня журналістку «5 каналу» Ольгу Сніцарчук і фотографа Влада Соделя побили невідомі молодики.

Виступаючи з трибуни Верховної Ради, міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко заявив, що особа людини, яка напала на журналістку «5 каналу» Ольгу Сніцарчук 18 травня у Києві, встановлена ​​ і за фактом проведення розслідування слідчим на підставі отриманих доказів «умисне легке тілесне ушкодження» (ст.125 ч.1 КК) перекваліфіковано у «хуліганство» (ст.296 чт.2 КК).

22 травня суд випустив нападника на журналістів у день політичних мітингів у центрі Києва Вадима Тітушка під заставу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

330