Міжнародна федерація хокею оприлюднила новий рейтинг національних збірних, складений за підсумками чемпіонатів світу 2013 року в усіх дивізіонах. Збірна України у цьому списку посіла 20-е місце.

Останніми свій чемпіонат провели команди елітного дивізіону, де збірна Швеції отримала титул чемпіона. Саме шведи і очолили список найсильніших команд, піднявшись, у порівнянні з минулим роком, на три сходинки - з четвертої на першу. На рахунку скандинавської збірної 3105 балів.

Минулорічний чемпіон світу - росіяни - опустилися з першої на третю сходинку, а другу, як і минулого року, займає команда Фінляндії. У п'ятірку найкращих команд світу входять також збірні Чехії і Канади, повідомляє «УНІАН».

Збірна України залишилася на 20-му місці, навіть незважаючи на те, що виграла турнір у своєму дивізіоні 1В. Це пояснюється тим, що суперники українців у цьому турнірі в основному мали нижчий у порівнянні з українцями рейтинг.

Серед суперників збірної України на ЧС-2014 у дивізіоні 1А найвищий рейтинг має Австрія (15-е місце). Далі йдуть Словенія (17-е), Угорщина (19-е), Японія (21-е) і Південна Корея (25-е).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

234