Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (Нацкомфінпослуг) уклала Угоду про інформаційне співробітництво з Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР).

Угоду скріпили підписами голова Нацкомфінпослуг Б.І.Візиров та голова НКЦПФР Д.М.Тевелєв.

Керівник регулятора ринків фінансових послуг Борис Візиров зазначив, що, враховуючи поточну ситуацію, одним із основних завдань державних органів влади є формування в Україні сприятливого інвестиційного клімату та вдосконалення фінансової системи. Саме тому, за його словами, поліпшення співпраці, створення єдиного інформаційного поля для обміну даними та здійснення Нацкомісії узгоджених дій сприятимуть прозорості регулювання на фінансовому ринку і спільному попередженню можливих порушень чинного законодавства у сфері фінансових послуг.

«Переконаний, що зусилля, докладені у рамках нашої співпраці, будуть дієвим інструментом підвищення ефективності регулювання ринків фінансових послуг та фондового ринку, зміцненню довіри їх учасників до органів влади та забезпечення захисту прав споживачів фінансових послуг», - підкреслив Візиров.

У свою чергу, голова НКЦПФР Дмитро Тевелєв підкреслив відкритість свого відомства до діалогу з колегами.

«Підписання угоди щодо співпраці з Нацкомфінпослуг для нас є визначальним, адже ми разом виступаємо регуляторами ринку. Нам цікавий досвід наших колег щодо вирішення проблемних питань функціонування ринку фінансових послуг, зі свого боку нам теж є що запропонувати. Об'єднавши наші зусилля, налагодивши обмін інформацією, я впевнений, нам вдасться зробити вітчизняний фінансовий сектор ефективним, надійним і ліквідним», - сказав він.

Нагадаємо, що наприкінці березня відбулося підписання Меморандуму про партнерство та співробітництво між Міністерством доходів і зборів України та Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

269