Всесвітня торгова організація схвально відгукнулася про ініціативу Президента України Віктора Януковича щодо створення державної комісії щодо співпраці з цією впливовою організацією.

Як підкреслив в ексклюзивному інтерв'ю журналістам телеканалу БТБ прес-секретар ВТО Кейт Роквел, подібні дорадчі органи добре показали себе в багатьох країнах світу, і в США зокрема.

Він висловив надію, що створена комісія сприятиме глибокому взаєморозумінню між Україною та країнами - членами Всесвітня торгова організація.

За його словами, ідея посилення присутності України у ВТО дуже важлива. «Все, що дозволить уряду України мати чітку картину того, що відбувається в організації, це дуже добре. З іншого боку, це також дозволить урядам інших держав краще розуміти позицію України. І якщо результатом роботи цієї комісії буде більш активна діяльність України у ВТО, ми вважаємо, що це прекрасна ініціатива», - підкреслив прес-секретар.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович 15 травня 2013 р. підписав Указ про створення Державної комісії з питань співробітництва із ВТО як консультативно-дорадчого органу при Президентові України.

Основним завданням Комісії є підготовка та внесення пропозицій з питань забезпечення впровадження єдиного зовнішньополітичного курсу України у відносинах зі Всесвітньою торговою організацією, державами - членами ВТО, вирішення проблемних питань і забезпечення національних інтересів України у відносинах з державами - членами ВТО.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

210