Вітчизняні аграрії продовжують нарощувати виробництво молока. Так, за січень-квітень 2013 року в Україні вироблено на 1%, або 26,7 тисячі тонн молока більше, ніж аналогічний період минулого року. У цілому, всіма категоріями господарств вироблено понад 3 мільйонів тонн цього продукту. Держава, у свою чергу, продовжує програми підтримки для дрібних і середніх господарств, зокрема виплачує їм дотації. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Як сільгосппідприємства, так і господарства населення зберігають тенденцію до нарощування виробництва молока. Але більша частина виробництва цього продукту припадає на селянські господарства. Зокрема, в січні-квітні ними було вироблено майже 2,3 мільйона тонн, що на 7,8 тисячі тонн більше, ніж за аналогічний період минулого року. Такий позитивної тенденції сприяли, в тому числі, і дотації держави. У той же час сільгосппідприємства збільшили виробництво молока на 2,4%, виробивши 803 млн тонн», - повідомив міністр.

Присяжнюк зазначив, що в цілому за січень-квітень поточного року вітчизняні аграрії виробили більше 3 мільйонів тонн молока. А це на 26,7 тисячі більше порівняно з відповідним періодом 2012 року.

«Дуже важливо, що селяни, користуючись держпідтримкою, більше зацікавлені утримувати худобу. У той же час в сільгосппідприємствах збільшення виробництва відбувається, перш за все, через зростання продуктивності молочного стада. Так, за 4 місяці цього року продуктивність дійного стада у сільгосппідприємствах зросла на 4,1% , - зазначив Присяжнюк

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

188