У Києві презентували логотип U16 Чемпіонату Європи з баскетболу-2015 серед чоловіків, який пройде у столиці України з 8 по 18 серпня, передає кореспондент ForUm’y.

За словами присутнього на презентації віце-прем'єр-міністра Олександра Вілкула, логотип символізує прагнення спортсменів самовіддано боротися і перемагати у цьому складному змаганні. Він увібрав у себе елементи української культури».

На переконання чиновника, проведення в Україні Чемпіонату Європи з баскетболу-2015 серед чоловіків стане новою точкою звіту в історії вітчизняного спорту і однією із найважливіших в історії «Євробаскету».

У свою чергу, як зазначив директор турніру «Євробаскет-2015» Маркіян Лубківський, розробкою логотипу займалося португальське агентство Brendia Central, «оскільки ми вже мали успішний досвід роботи з цією компанією при розробці логотипу UEFA Euro-2012. В основі створення цього логотипу - елементи української писанки.

У юнацькому турнірі змагатимуться 16 кращих баскетбольних команд Європи. Буде проведено 72 гри на двох майданчиках київського Палацу спорту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

286