На проведення зовнішнього незалежного тестування Українському центру оцінювання якості освіти не вистачає 14,5 млн грн. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на прес-конференції заявила директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева.

«На жаль, зараз ми маємо суттєвий дефіцит на те, що потрібно в першу чергу. Для виплати зарплат працюючим у центрах тестування необхідно 63,2 млн грн. На сьогоднішній день у нас є тільки 56,4 млн грн. Тобто дефіцит становить 6,8 млн грн», - розповіла вона.

За її словами, необхідні документи вже подані до Мінфіну і найближчим часом будуть розглядатися у Верховній Раді.

Зайцева також підкреслила, що на всі потреби центру необхідно не менше 14,5 млн грн. Вона заявила, що друкована техніка Українського центру оцінювання якості освіти вже давно зношена. Разом з тим, вона запевнила, що всі тести будуть надруковані якісно.

«Я не хотіла б говорити, що у разі відсутності необхідної суми проведення ЗНО буде під загрозою, однак я вважаю, це істотно зіпсує його імідж. Сподіваюся, влада це дуже добре розуміє», - підсумувала вона.

Нагадаємо, раніше в Українському центрі оцінювання якості освіти запевнили, що зовнішнє незалежне оцінювання 2013 року для майбутніх абітурієнтів відбудеться своєчасно, за певним графіком:

3 червня - тестування з хімії;

5, 6 червня - української мови та літератури;

8 червня - іноземної мови (англійської, німецької, французької, іспанської);

10 червня - російської мови;

12, 13 червня - математики;

15 червня - географії;

17 червня - всесвітньої історії;

19, 20 червня - історії України;

22 червня - фізики;

25 червня - біології;

27 червня - світової літератури.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

365