Цього року вперше за багато років проїзд до віддалених столичних кладовищ зробили безкоштовним. Крім того, на території кладовищ людей розвозитимуть до віддалених ділянок безкоштовні мікроавтобуси. З такою ініціативою виступив на апаратній нараді в мерії голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

«Ми вперше пускаємо в поминальні дні спеціальні автобусні маршрути, які будуть перевозити людей до міських кладовищ безкоштовно. Всього на ці маршрути виділено 220 автобусів. Кияни зможуть скористатися ними, щоб поїхати і пом'янути своїх рідних і близьких», - заявив голова КМДА.

Згідно з графіком «Київпастрансу», 12 травня можна буде безкоштовно дістатися до Північного кладовища (від ст. м. «Лісова», авт. №804е), до Південного (від ст. м. «Виставковий центр», авт. №740е) і до Лісового (від вул. Курнатовського авт. №77е, експреси від ст. м. «Петрівка», «Оболонь», «Чернігівська» та від універсаму «Позняки»). 14 травня в безкоштовному режимі працюватимуть автобусні маршрути, що йдуть до Байкового кладовища: №29 і 29к (від ст. м. «Печерська» та від Володимирського ринку).

Крім того, після інспекційної поїздки на одне з кладовищ Олександр Попов розпорядився безкоштовно розвозити людей по самих кладовищах. «Території київських кладовищ досить великі. Літнім людям важко долати такі відстані пішки», - аргументував градоначальник.

12 травня на Північному, Південному та Лісовому кладовищах працюватимуть за кілька малогабаритних автобусів ПАЗ і «Газель». Вони ходитимуть з інтервалом приблизно 30 хвилин. На Міському кладовищі безкоштовні мікроавтобуси працюватимуть 12 і 15 травня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

290