Прокуратура італійського міста Генуя завела кримінальну справу про ненавмисне вбивство у зв'язку з аварією в місцевому порту, під час якої судно врізалося в диспетчерську вежу. Внаслідок інциденту щонайменше три людини загинули, четверо постраждали і семеро вважаються зниклими безвісти, повідомляє газета Il Messaggero.

Контейнеровоз Jolly Nero довжиною 239 метрів і шириною 30,5 метрів врізався у вишку у вівторок ввечері близько 23.30 за місцевим часом. У будівлі, яка постраждала при зіткненні з судном, розташовуються різні портові структури, в тому числі, відділення берегової охорони. В результаті інциденту диспетчерська вежа, в якій в момент трагедії знаходилися більше десяти осіб, частково поринула у воду і накренилася на 45 градусів, передає РІА «Новини».

Мер Генуї Марко Дорія оголосив міський траур у зв'язку з подією. Глава портової адміністрації Луїджі Мерло назвав інцидент «жахливою трагедією», додавши, що зараз складно назвати причини аварії, оскільки напередодні була прекрасна безвітряна погода з чудовою видимістю. «Судно виходило з порту. Маневр не повинен був бути проведений у цій зоні», - зазначив він.

На даний момент однією з причин трагедії в італійських ЗМІ називається технічна несправність контейнеровоза, при якій відмовили два двигуни судна, після чого воно стало некерованим.

Пошуки зниклих безвісти тривають, повідомляє агентство Adnkronos з посиланням на берегову охорону.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

351