У травні, незважаючи на низку свят державного значення, пенсії будуть виплачені вчасно. У цьому запевнила заступник глави правління Пенсійного фонду України Валентина Никитенко, передає кореспондент ForUm'у.

«У травні багато свят, але хочу запевнити всіх громадян України - пенсіонерів, що вони отримають свої гроші у встановлені дати. Органи пенсійного забезпечення працюють у травні в звичайному режимі, щоб забезпечити своєчасну виплату та фінансування пенсій. Перші виплати почнуться в суботу, 4 травня, і продовжаться до 25 травня», - сказала Никитенко, зазначивши, що фінансуються у строки як поштові, так і банківські відділення.

Також вона зазначила, що, згідно з Указом Президента, виплата пенсій ветеранам та інвалідам війни відбувається до 10 числа кожного місяця.

«У першому кварталі 2013 року ПФ забезпечив виплату пенсій та грошової допомоги з урахуванням їх підвищень майже 13,6 млн. пенсіонерам. Загальна сума видатків на пенсійні виплати склала більше 62 млрд грн, що на 8,6 млрд грн більше, ніж за той же період минулого року», - зазначила вона.

За її словами, на сьогоднішній день середній розмір пенсій в Україні становить 1474 грн, що на 195 грн більше від розміру пенсій за квітень 2012 року.

Як раніше повідомляв ForUm, українців очікує підвищення пенсій. Це торкнеться як ветеранів та інвалідів війни, яким виповнилося 85, та і інших пенсіонерів.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

347