Створення і початок функціонування зони вільної торгівлі між Україною та ЄС сприятиме розвитку вітчизняного агропромислового комплексу, а також допоможе розширити присутність українських продуктів харчування на європейському ринку.

Про це заявив перший віце-прем'єр Сергій Арбузов під час сьогоднішньої зустрічі в Брюсселі з Дачіаном Чолошем, членом Європейської комісії з питань сільського господарства та розвитку сільської місцевості.

«Початок функціонування поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі між Україною та ЄС стане вагомим чинником для наших країн, у тому числі з точки зору розвитку аграрного сектора та його участі у світовій системі поставок продуктів харчування. Українська сторона розраховує на активізацію торгівлі сільгосппродукцією з країнами ЄС», - заявив Арбузов.

Він також зазначив, що для розширення доступу українських продуктів харчування на ринки Євросоюзу Україна активно реформує свої санітарні та фітосанітарні норми, гармонізуючи їх з нормативами ЄС. Перший віце-прем'єр особливо відмітив важливість доступу українських виробників на ринки продукції птахівництва та молочної продукції. Арбузов заявив, що Україна зацікавлена ​​у реформуванні та модернізації свого аграрного сектора, у зв'язку з чим розраховує на сприяння з боку Єврокомісії у залученні додаткових інвестицій в цю галузь.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

237