В Україні станом на 1 квітня в усіх категоріях господарств налічується 5,2 мільйона голів ВРХ, що на 3,4% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Основне збільшення чисельності - на 5,2% - відбулося в господарствах населення. Такому збільшенню поголів'я сприяла виплата дотацій за збереження та утримання молодняку ​​ ВРХ. Вже з початку року селянам нараховані 63,8 мільйона гривень цієї дотації. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

«На сьогодні ситуація у тваринництві стабільна. І ми бачимо, що в поточному році динаміка зростання чисельності поголів'я збереглася. Так, станом на 1 квітня 2013 року в Україні налічується майже 5,2 мільйона голів великої рогатої худоби. А це на 3,4% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Головна і дуже важлива тенденція - зростання забезпечують, насамперед, господарства населення», - зазначив Присяжнюк.

Міністр додав, що станом на 1 квітня 2013 року в Україні чисельність поголів'я ВРХ у господарствах населення зросла на 5,2% порівняно з відповідним періодом минулого року. Значною мірою цьому сприяли державні програми фінансової підтримки селянських господарств, зокрема, виплата дотацій за збереження та утримання молодняку ​​ ВРХ.

«Почавши цю програму з червня минулого року, ми отримали суттєві результати. Адже вперше за час незалежності зупинився спад поголів'я і закріпилася тенденція до його зростання. Цього року ми продовжуємо виплачувати селянам дотації за збереження та утримання молодняку ​​ ВРХ. І станом на 1 квітня 2013 вже нараховані 63,8 мільйона гривень цієї допомоги », - додав Присяжнюк.

Також глава відомства повідомив, що близько 90 тисяч фізичних осіб подали документи за збереження ними 121,4 тисячі голів ВРХ. Причому, в поточному році для отримання цієї дотації звернулися майже 30 тисяч селян.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

257