У північній Австралії епічне протистояння крокодила і людини закінчилося перемогою представника двоногих. Гребенястий крокодил напав на плаваючого матроса і вкусив чоловіка за голову, намагаючись затягнути його під воду. Однак міцний француз не розгубився і бив хижака кулаком, поки той його не відпустив, повідомляє SkyNews.

Французький матрос Йоанн Галеран плив до берега, щоб пришвартувати шлюпку, коли на нього напав майже триметровий крокодил. Рептилія схопила Гелерана за верхню частину шиї і спробувала перевернути його відомим крокодилячим прийомом - «смертельним обертанням». Однак Галеран чинив активний опір рептилії, завдаючи по крокодилові швидкі удари, передає «NEWSru.com».


 
Відважний француз розповів: «Він відразу схопив мене за голову і потягнув під воду, намагаючись провернути свій обертальний прийом. Все відбулося так швидко - близько п'яти секунд. Мені дуже пощастило».

Галеран також додав: «Якби крокодил був трохи більший, я б з вами не зміг поговорити». Начальниця матроса, Ліза Хіткоут, розповіла австралійській радіостанції, як француз зміг перемогти крокодила. «Коли він схопив його за голову і перевернув, Галеран інстинктивно копнув його ногами, після чого просто почав завдавати ударів кулаком по крокодилові», - сказала Хіткоут.


 
Матроса доставили у найближчу лікарню, щоб залікувати рани від укусів на голові, шиї і плечах.

За словами зоолога Чарлі Маноліса, крокодил, який напав, міг важити менше 40 кілограм. Цього недостатньо, щоб становити собою серйозну загрозу для дорослих людей. Він сказав: «Якби його довжина була метрів чотири або більше, то зі стовідсотковою ймовірністю Галеран був би мертвий».

Гребенясті крокодили визнані найбільшими серед своїх побратимів. Деякі з них можуть досягати 7 метрів у довжину і важити більше тонни. Самки, однак, не виростають більше трьох метрів. Гребенясті крокодили здатні довго плавати у солоній воді, їх часто називають «морськими крокодилами». Зараз це найпоширеніший вид рептилій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

814