Італійський композитор Енніо Морріконе, який написав музику більш ніж до 300 фільмів, оголосив про припинення концертної діяльності. Таке рішення музиканту порадили прийняти медики, пояснив його адвокат Джорджо Ассумма.

Морріконе, який цього року відзначатиме 86-річчя, страждає від міжхребцевої грижі. Нещодавно композитор переніс операцію. Захворювання «не дозволяє ні диригувати, ні здійснювати тривалих поїздок», йдеться в офіційній заяві. При цьому уточнюється, що композитор продовжить складати музику до кіно.

 
Якщо стан Морріконе покращиться, то музикант зможе давати концерти в Римі, де він народився і живе в цей час, передає «ИТАР-ТАСС».

Поки маестро змушений відмовлятися від виступів в Італії та від закордонних гастролей. Так, оголошено про скасування всіх концертів урамках європейського туру «50 років музиці», приуроченого до піввікового ювілею творчої діяльності композитора. В рамках цього турне протягом літа були заплановані виступи в Кельні, Мюнхені, Амстердамі, Брюсселі, Люксембурзі та Братиславі.

Морріконе співпрацював з такими уславленими режисерами, як П'єр Паоло Пазоліні, Квентін Тарантіно, Брайан де Пальма, Серджо Леоне, Роман Поланскі, Олівер Стоун, Терренс Малік та іншими.

У 1987 році за музику до фільму «Недоторканні» він був удостоєний премій «Золотий глобус» і Grammy. У 2007 році Морріконе був удостоєний «Оскара » за внесок у кіномистецтво.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

387