З 14 по 25 травня на Лазурному березі пройде 67-й міжнародний Каннський кінофестиваль. Фільмом-відкриттям стане біографічний фільм про життя Грейс Келлі «Принцеса Монако» режисера Олів'є Даана, головну роль у стрічці виконала Ніколь Кідман.

До основної конкурсної програми увійшли 18 фільмів: драма про сімейну кризу «Прощавай, мова» Жан-Люка Годара, трилер «Полонянка» Атома Егояна з Райаном Рейнольдсом у головній ролі, драма «Два дні, одна ніч» з Маріон Котійяр (реж. Жан-П'єр Дарденн і Люк Дарденн), драма «Мисливець на лисиць» Беннетта Міллера, японська драма «Нерухома водна гладь» Наомі Кавасе, «Зал Джиммі» (реж. Кен Лоуч), драма «Чудеса» з Монікою Белуччі (реж. Аліче Рорвахер), драма «Левіафан» Андрія Звягінцева, драма про закулісся Голлівуду «Зіркова карта» Девіда Кроненберга з Джуліанною Мур у головній ролі, «Матуся» Ксав'є Долана, біографічна драма «Вільям Тернер» Майка Лі, трилер «Дикі історії» Даміана Шифрона, біографія легендарного кутюр'є «Сен-Лоран» (реж. Бертран Бонелло), драма «Зильс-Марія» реж. Олів'є Ассайяса, вестерн Томмі Лі Джонса «Місцевий», «Пошук» Мішеля Хазанавічуса, «Тімбукту» Абдеррахмана Сіссако і драма «Зимова сплячка» Нурі Більге Джейлан.

Журі цього року очолює новозеландська режисер, сценарист і продюсер Джейн Кемпіон (у 1994 році отримала «Оскар» за сценарій до фільму «Піаніно»). Визначати переможців фестивалю також будуть актриси Кароль Буке, Лейла Хатамі, Чон До Єн, режисер Софія Коппола, актор Віллем Дефо, актор і режисер Гаель Гарсіа Берналь, сценарист і продюсер Цзя Чжанке, режисер і сценарист Ніколас Віндінґ Рефн.

Україна буде представлена на престижному кінофорумі першою повнометражною стрічкою «Плем'я» Мирослава Слабошпицького, яка побореться за приз «Золота камера», спеціальною подією стане показ фільму Сергія Лозниці про Майдан, також недавнім протестам присвячені проекти, які будуть виставлені в Українському національному павільйоні, пише «ЛІГАБізнесІнформ».

В секції Short Film Corner беруть участь три українські короткометражки: «Прості речі» Олександра Ратія, «Інь, і що з цим робити» Мирослави Хорошун, «Абонент» Оксани і Марини Артеменко, і два фільми, створені в копродукції: «Любов змінює» Джейн Капрісс (США/Україна), «Балажер». Коригування дійсності» Лесі Кордонець (Швейцарія/Україна).

В офіційній програмі Cannes Classics відбудеться показ відреставрованої стрічки Сергія Параджанова «Колір граната».

24 травня стануть відомі переможці фестивалю. Найпрестижніша нагорода - «Золота пальмова гілка» - буде вручена авторові кращого фільму, нагороди отримають кращий актор, актриса, режисер, сценарист; «Золотою пальмовою гілкою» буде відзначений короткометражний фільм, за кращий дебют вручається «Золота камера», також буде присуджено приз журі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1457