Міністерство аграрної політики та продовольства відмічає зростання експорту сільгосппродукції у січні-березні. Про це у Верховній Раді під час урядової години заявив міністр аграрної політики Микола Присяжнюк.

Він зазначив, що експорт сільгосппродукції у порівнянні з аналогічним періодом минулого року зріс на 10,7%, а зовнішньоторговельний оборот - на 14,8%.

Також значно розширена і географія експорту, зокрема, відкриті нові ринки Японії, Тайваню, Об'єднаних Арабських Еміратів та Південно-Африканської Республіки, передає «Ukranews».

«Останніми роками Україна істотно зміцнила свої позиції з експорту сільськогосподарської продукції. Ми довели своє лідерство на світовому продовольчому ринку», - зазначив міністр.

Присяжнюк нагадав, що у 2012 році експорт сільгосппродукції збільшився майже на 40% до 18,2 млрд гривень, а позитивний показник зовнішньоторговельного сальдо досяг 10,4 млрд доларів.

Нагадаємо, Мінагрополітики прогнозує збільшення експорту сільськогосподарської продукції на 21% до 22 млрд доларів у 2013 році порівняно з 2012 роком.

У 2012 році Україна експортувала сільгосппродукції на 18,2 млрд доларів, що на 38,4%, або на 5,046 доларів більше, ніж у 2011 році.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

246