Перевезення вантажів в Україні у січні-березні 2013 р. скоротилося на 6%, до 177,1 млн т, пише щоденна ділова газета «Капітал» з посиланням на дані Держслужби статистики. Причини зниження - загальний спад економіки і погодні умови.

Залізничний транспорт, на частку якого припало 57% загального обсягу доставок, знизив перевезення на 3,6% - до 101,2 млн т, автомобільний - на 2,9% до 38,1 млн т.

Показники магістрального трубопровідного транспорту - третього за обсягами - впали на14, 4% - до 36,8 млн т.

Керівник проекту «Центр транспортних стратегій» Сергій Вовк вважає, що загальні обсяги перевезення вантажів падають з двох причин, перша з яких - зниження активності в економіці. Експерт зазначив, що абсолютно схожа ситуація спостерігалася в Росії через скорочення експорту. «У Росії відвантаження знизилися раніше, ніж у нас, - ще восени минулого року. В Україні це сталося трохи пізніше. Я б не говорив, що поточні показники критичні, але вони свідчать, що в економіці та промисловому виробництві не все ОК», - сказав Сергій Вовк.

Слова керівника «Центру транспортних стратегій» підтвердив ще один експерт, який побажав не називати своє ім'я. «Просто економіка зараз показує зниження, а транспорт - це дзеркало економічних процесів, тому що перевезення вантажів безпосередньо підв'язане, в першу чергу, до внутрішнього виробництва, а в другу - до внутрішнього попиту», - підкреслив він.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

157