Опозиція не зацікавлена ​​ у виборах мера Києва до тих пір, поки не узгодить єдиного кандидата на цю посаду, вважає політолог Микола Михальченко.

«Якщо парламент призначить дату виборів на найближчому пленарному тижні, опозиції доведеться у спішному порядку повідомити виборцям ім'я свого кандидата. А єдиного кандидата у них немає і, судячи з інсайдерської інформації, у найближчі дні і тижні не передбачається. Віталій Кличко навідріз відмовився обиратися мером на півтора року, а іншої, яка влаштовує всіх, кандидатури ніхто із опозиційних лідерів запропонувати не може», - зазначає політолог.

На його думку, тому «опозиції зараз вигідніше відтягнути призначення виборів мера на осінь, щоб встигнути не тільки домовитися про кандидатуру єдиного кандидата, але й встигнути проанонсувати його перед киянами. При цьому три фракції, зрозуміло, мають намір продовжити створювати видимість того, що домагаються якнайшвидшого призначення виборів», - зазначає експерт.

Михальченко при цьому не виключив, що у підсумку опозиція так і не зможе дійти згоди щодо єдиного кандидата. «Сьогодні ми тільки за якимись малопомітними зовнішніми проявами можемо судити про серйозну битву, яка йде в опозиційному середовищі за вакантне крісло єдиного кандидата. Всі ці опубліковані соціологічні опитування, які віддають перше місце за популярністю то Порошенку, то Томенку, то Катеринчуку, - відголосок цієї битви. Я не виключаю, що у підсумку опозиція так і не зможе домовитися, і на вибори піде далеко не один представник опозиції», - зазначив Михальченко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184