Господарський суд задовольнив позов прокуратури Оболонського району Києва і зобов'язав ТОВ «Хокейний клуб «Сокіл Київ» повернути у комунальну власність майже 29 га землі у Пущі-Водиці. Про це повідомляє прес-служба наглядового відомства.

Київрада наприкінці 2007 року уклала з клубом договір оренди майже 29 га землі вартістю майже 50 млн грн на вул.Міській у Пущі-Водицькому лісництві Святошинського лісопаркового господарства для будівництва спортивно-оздоровчого комплексу з льодовим стадіоном і адміністративною будівлею.

Прокурорською перевіркою встановлено, що будівництво спортивного комплексу досі не розпочато і з червня 2012 хокейний клуб систематично не сплачує орендну плату.

Згідно з інформацією Державної податкової інспекції в Оболонському районі Києва, розмір боргу за оренду землі становив майже мільйон гривень. За законодавством, систематична несплата земельного податку або орендної плати є підставою припинення права користування земельною ділянкою. У позові прокуратура вимагала припинити право орендаря на користування земельною ділянкою та зобов'язати ТОВ «Хокейний клуб «Сокіл Київ» повернути її в комунальну власність.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

164