Рівень води у Києві на ранок 9 квітня склав 511 см над нулем поста, що ще істотно нижче середнього рівня максимальних значень весняної повені за багаторічний період, який становить 715 см, повідомили в Укргідрометцентрі.

Так, за минулу добу Дніпро у районі столиці піднявся на 31 см, тоді як за попередню добу - на 13 см.

У той же час рівень Київського водосховища у районі Київської ГЕС за останню добу знизився на 6 см - до 101,89 м по Балтійській системі при нормальному рівні 103 м БС, тоді як добою раніше він, навпаки, збільшився на 3 см.

Зниження рівня води на 9 см зафіксовано також і на Канівському водосховищі у районі Канівської ГЕС, де рівень становить 90,65 м БС при нормальному 91,5 БС, передає «Інтерфакс-Україна».

Згідно з даними Укргідрометцентру, істотний приплив води за минулу добу було зафіксовано у Чернігові - 28 см, при цьому напередодні він також склав 29 см. Однак це поки не становить ніякої загрози, оскільки рівень, що піднявся до 411 см, ще сильно далекий від рівня виходу на заплаву, який становить 680 см.

Напередодні директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда повідомив, що відомство переглянуло прогноз максимального рівня весняного водопілля у Києві, підвищивши його до 730-740 см вище нуля поста, але ці показники не несуть якої-небудь серйозної загрози для столиці.

При позначці у 680 см над нулем поста у Києві починається підтоплення Корчуватого (історична місцевість на території Голосіївського району Києва). Це вважається своєрідною точкою відліку під час весняного водопілля.

Як раніше повідомляв ForUm, під Черніговом тала вода прорвала греблю.

Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських заявив, що у результаті танення снігу підтоплення територій можливі в 11 областях України та у місті Києві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

263