Опозиції не вдалося зібрати 2 квітня анонсовані 15 тисяч киян на мітингу біля стін Верховної Ради. За даними українських ЗМІ, в ньому взяли участь близько 2 тисяч осіб.

Нагадаємо, що опозиція розраховувала на те, що під стіни Верховної Ради прийдуть не менше 15 тисяч киян. Саме на таку кількість мітингувальників була подана заявка. У підсумку, за різними оцінками, опозицію прийшли підтримати від півтора до двох тисяч людей.

«Я розчарований кількістю киян, які зібралися біля стін Верховної Ради, - сказав кореспонденту учасник акції, який назвався Володимиром. - Не можу зрозуміти, чому люди не прийшли. Адже, наскільки я знаю, за проведення виборів мера та Київради виступає переважна більшість киян».

На думку експертів, низька активність киян не відображає реального їх ставлення до питання про необхідність проведення виборів.

«Не думаю, що це повний провал, але особисто я очікувала від сьогоднішньої акції більшого, - вважає експерт Олена Дяченко. - Злий жарт з організаторами мітингу, як це не дивно звучить, зіграла акція «Вставай, Україно!». Люди не сприйняли сьогоднішній мітинг як спробу домогтися проведення виборів у столиці. А від заходів під гаслами «Юлі - волю» і «Банду геть!» народ вже втомився».

Експерт також вважає, що лідерам опозиції поки не вдалося переконати киян у тому, що вони здатні добитися проведення виборів і тим більше висунути на них єдиного кандидата, який задовольнить очікування виборців.

«Затягування з оголошенням імені єдиного кандидата наштовхує людей на думку, що опозиція сама не готова до виборів. Тим часом сьогоднішнє пікетування парламенту могло продемонструвати, що суспільство все ще здатне впливати на дії влади. Шкода, якщо цей шанс буде упущений», - сказав експерт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

159