Засідання Міждержавної казахстансько-української комісії з економічного співробітництва, яке пройшло сьогодні в Києві, дозволить краще реалізувати потенціал обох країн. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов після підписання відповідного протоколу за підсумками роботи Комісії, повідомляє прес-служба політика.

«Республіка Казахстан - наш найбільший торговельний партнер і займає третє місце за обсягами товарообігу серед країн СНД. Це - пряме підтвердження того, що проведення таких комісій є успішним. А після сьогоднішнього засідання ми зможемо ще більше реалізувати потенціал обох країн», - заявив Арбузов.

Він зазначив, що особливу увагу сторони приділять проектам у галузі енергетики, транспорту, АПК, машинобудування, космічної галузі.

«Ми обговорили низку програм, які Україна хотіла б реалізувати з нашими партнерами. Наприклад, мова йде про регулювання питання про надання українським перевізникам достатньої кількості дозволів на вантажні перевезення, питання поставок деяких видів сталевих труб нашим партнерам і т.д.», - сказав перший віце-прем'єр-міністр України.

Він зазначив, що у відносинах України і Казахстану сьогодні немає глобальних проблем. «Є питання, які необхідно обговорювати щорічно, оновлювати дані, досліджувати можливості країн. Тому створені робочі групи, які покликані вирішити ці питання таким чином, щоб результат задовольняв обидві сторони», - підкреслив Арбузов.

У цьому його підтримав перший заступник прем'єр-міністра Республіки Казахстан Бакітжан Сагінтаєв. Він підкреслив, що головне питання - це обговорення всіх пунктів Плану дій Україна-Казахстан на 2013-2014 роки («Дорожня карта-4»).

«Документ повністю узгоджений сторонами і готовий до підписання під час візиту прем'єр-міністра Республіки Казахстан Серіка Ахметова в Київ, який відбудеться 4-5 квітня», - заявив Сагінтаєв.

Як повідомляв ForUm, перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов заявив, що курс України на виведення співробітництва з Казахстаном на рівень пріоритетного партнерства залишається незмінним.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

158