Народні депутати прийняли в першому читанні проект закону про внесення змін до статті 263-1 Кримінального кодексу України щодо відповідальності за фальсифікацію, незаконне видалення або зміну маркування вогнепальної зброї.

Як передає кореспондент ForUm'у, за відповідне рішення проголосували 283 народних депутатів.

Парламентарії доповнили відповідну статтю поняттями «фальсифікація зброї» і «перебивання маркування». Дані зміни прийняті у зв'язку з приєднанням України до протоколу «Проти незаконного виготовлення та обігу вогнепальної зброї, її складових частин і компонентів, а також боєприпасів до неї».

Після цього голова Верховної Ради Володимир Рибак заявив, що на вимогу фракції ПР він оголошує перерву, а також достроково закриває ранкове засідання парламенту.

Варто зазначити, що представники опозиції висловили невдоволення таким рішенням, оскільки наступним на порядку денному стоїть питання про призначення виборів у столиці.

Як раніше повідомляв ForUm, законопроект №1263 «Про внесення змін до статті 263-1 Кримінального кодексу України щодо відповідальності за фальсифікацію, незаконне видалення або зміну маркування вогнепальної зброї» поданий до парламенту Президентом України ще 11 січня п.р. Проект уже погоджений з МВС, СБУ, Міноборони, МЗС, Мінфіном, Мін'юстом, Мінекономрозвитку, Держприкордонслужбою та Держслужбою експортного контролю України.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

259