У зв'язку з інтенсивним таненням снігу у столиці на вулиці Воздвиженській біля будинків №1, №3 та № 5 стався зсув верхнього шару ґрунту. Зараз на місці події працюють фахівці, повідомляє прес-служба КМДА.

За словами головного гідрогеолога комунального підприємства «СУПР» Василя Бокового, на даний момент схил перебуває у стійкому стані, однак верхній шар сповзає через водонасичення ґрунту.

«Для руйнування будівель загрози немає. Однак треба прибрати з цієї території машини, не допускати людей і встановити паркан між будинками і підпірною стіною», - сказав Боковий.

Також він додав, що незначні руйнування на цій ділянці під час танення снігу відбуваються майже щороку, тому необхідно вжити протизсувні заходи. Обсяг робіт буде залежати від інженерно-геологічних вишукувань і розрахунків стійкості схилу.

«Окрім основної підпірної стіни, є ще цегляна стіна, яка ніким не експлуатується. Цегляна стіна почала руйнуватися. Тому при розробці відповідного проекту протизсувних робіт необхідно передбачити реконструкцію та посилення цієї стіни», - сказав головний гідрогеолог підприємства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

285