Ідея загального декларування доходів громадян залишається актуальною. Про це міністр доходів і зборів України Олександр Клименко заявив на прес-конференції, повідомляє кореспондент ForUm`у.

За його словами, робота над цією ідеєю йде з використанням кращого світового досвіду, із залученням традиційних партнерів із відомої компанії PricewaterhouseCoopers.

Клименко відповів, що у результаті планується вийти на тематичний законопроект, «який стане вагомим компенсатором новацій, які ми маємо намір втілювати». «В даному разі треба пройти той же шлях, що був пройдений з трансфертного ціноутворення, включаючи такий важливий компонент, як суспільне і експертне обговорення, а вже потім виносити на розгляд Кабміну та Верховної Ради», - підкреслив він.

Міністр уточнив, що цю роботу планується провести у найкоротші терміни, але зауважив, що поспіх у даному разі недоречний.

Як раніше повідомляв ForUm, Міністерство доходів і зборів України спільно з фахівцями кращих консалтингових компаній розробляє законопроект про обов'язкове загальне декларування доходів громадян.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212