Ситуація на дорогах Києва стабільна. Про це віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул заявив на брифінгу, передає кореспондент ForUm`у.

«Сьогодні о 6:00 я провів об'їзд автодоріг міста, була друга черга їх посипання проти обмерзання. Ситуація стабільна. Ближче до обіду очікується перехід снігу в дощ і актуальним стане питання боротьби з підтопленням», - сказав чиновник.

За його словами, для успішної ліквідації наслідків стихійних лих потрібно повертатися до досвіду СРСР.

«Багато хорошого можна взяти у радянської системи цивільної оборони, - зазначив віце-прем'єр. - Так, потрібно реанімувати радянську систему цивільного оповіщення, а також створити постійно діючі склади спецзасобів для боротьби зі стихією, що допоможе ефективніше організувати роботу з волонтерами».

Він наголосив на необхідності поповнення парку спеціальної техніки - не тільки важкої, але і мобільної, яка відповідала б рівню сучасних загроз.

У той же час віце-прем'єр виключив можливості виникнення локальних проблем. За його словами, для ліквідації їх наслідків вже розставлені техніка і напоготові фахівці з дренажними насосами. Також розроблені плани усунення аварій.

Як раніше повідомляв ForUm, у Києві на базі комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій створено штаб, який займатиметься попередженням повені та ліквідацією його наслідків.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

330