Антисемітські графіті з'явилися на вулицях Києва, передає кореспондент «Нового Регіону».

Так, напис «Ізя+Ліза, пакуй валізи!» і поруч - зірка Давида - помічені у дворі будинку на перехресті вулиць Коцюбинського та Богдана Хмельницького. Примітно, що саме у цьому дворі проживає відомий київський художник Матвій Вайсберг.


 
Аналогічно чорною зіркою Давида відзначили арку на вулиці Великій Житомирській, 4, поруч із входом до Київської бібліотеки мистецтв, яку очолює Леонід Криворучко.

А на вулиці Станіславського червона зірка нанесена біля під'їзду, де живе єврейський бізнесмен швейцарського походження, власник компанії Royal Time Жан-Мішель Спіра.


 
Скандальні написи помічені і біля офісу благодійного єврейського фонду на вулиці Пітерській, а також поряд з Асоціацією колишніх в'язнів гетто і нацистських концтаборів.

 
Нагадаємо, що 19 березня жителі Києва виявили у центрі міста, на вулиці Рогнединській, на постаменті пам'ятника єврейському письменнику зі світовим ім'ям Шолом Алейхемому листівки антисемітського змісту.

Автори листівок цитували вірші Тараса Шевченка: «Дайте ляха, дайте жида! Мало мені, мало! Дайте ляха, дайте крові наточити з поганих! Крові море... Мало крові...»

Листівки були підписані ВО «Свобода», автори вказали партійні адреси і телефони.

Віце-спікер Верховної Ради від «Свободи» Руслан Кошулинський відкинув причетність своєї політсили до появи листівок.

«Свобода» ніякого стосунку не має до цієї провокації. Це та ж провокація, що була і в Ужгороді. Це все те ж саме. Нашої реакції не буде. Ми що, повинні реагувати на кожну листівку? Якщо ми щось робимо, то ми про це заявляємо. Робимо це публічно, адже у нас є своя позиція», - сказав він.

По-іншому оцінив інцидент «регіонал» Вадим Колесніченко.

«Я не можу сказати, що це є провокацією. Я можу сказати, що цей факт ще раз підтверджує, що країна ще більше стає коричневою», - сказав Колесніченко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

288