У 2012 році Крим відвідала рекордна кількість туристів. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, повідомив сьогодні у ході прес-конференції міністр курортів і туризму Криму Олександр Лієв.

«Крим прийняв торік 6,15 млн туристів, і це рекорд за всі роки незалежності», - повідомив Лієв.

За його словами, з 2011 року це число виросло на 8,1%. До цього, починаючи з 1988 року, потік туристів у Криму стабільно падав на 2-5%. Крім того, як зазначив міністр, нарешті збільшився туристичний потік у санаторії навесні та восени: на 17,2% і на 18,4% відповідно.

«Зазвичай Крим приймав майже 4 мільйони туристів у липні і серпні, а це занадто велике навантаження на інфраструктуру та екологію. Найбільша користь від кримського санаторно-лікувального і природного фактора навесні та восени... Добре, що є розумні туристи, які знають про це і відвідують Крим з травня по грудень, і не будуть мати респіраторних захворювань після цього весь рік», - зазначив він.

За словами Лієва, Міністерство курортів і туризму Криму отримало на розвиток туризму у 2013 році з державного бюджету 5,5 мільйона замість запланованих 16, однак недофінансування пов'язане з проектом у 5,5 млн євро, що реалізується за рахунок підтримки Євросоюзу, і програма на поточний рік буде виконана повністю.

«Ми здатні приймати на оздоровлення 3 млн туристів на рік і запропонувати і Європі, і СНД свій продукт, який буде дійсно хорошим», - резюмував Лієв.

Як раніше повідомляв ForUm, заступник міністра курортів і туризму Криму Микола Маринов заявив, що в 2012 році в Криму збільшився туристичний потік у період міжсезоння.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225