Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера вважає, що для проведення виборів мера Києва і Київської ради 2 червня необхідно прийняття Верховною Радою рішення про їх призначення не пізніше початку квітня.

«Час іде, і згідно з законом про місцеві вибори парламент призначає чергові місцеві вибори за 60 днів до дня їх проведення. 50 днів - це термін виборчого процесу по місцевих виборах. Якщо відштовхуватися від дати 2 червня, то ми можемо говорити про те, що крайньою такою точкою є початок квітня, часу дуже мало», - сказав Магера, повідомляють «Українські новини».

Він зазначив, що у червні закінчується термін повноважень депутатів Київської міської ради, у зв'язку з чим призначення виборів на 2 червня логічно.

Магера виступає за проведення виборів мера Києва і Київради в найближчі терміни.

При цьому він підкреслив, що їх призначення залежить виключно від рішення Ради.

Нагадаємо, 21 березня Рада прийняла в першому читанні проект постанови про призначення чергових виборів мера Києва й Київради на 2 червня.

При цьому вона скоротила до двох тижнів терміни підготовки проекту для розгляду його в цілому.

48 депутатів Ради просять Конституційний суд дати офіційне тлумачення положенням Конституції та закону про місцеві вибори, який установлює строки та порядок їх призначення.

Фракція Партії регіонів у Раді наполягає на тому, що голосуватиме за прийняття постанови про призначення виборів мера Києва і Київради в цілому виключно після відповідного рішення КС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

295