Державна програма активізації розвитку економіки може бути опублікована і почне реалізовуватися з наступного тижня. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, в ході круглого столу заявив директор департаменту стратегічного планування розвитку економіки Мінекономрозвитку Євген Олейников.

«З точки зору виконуваності програми я хотів би звернути увагу на те, що це одна з небагатьох програм, де дуже жорстко виставляється така вимога, як реалістичність фінансового ресурсу», - зазначив він.

За словами чиновника, на 2013 рік на реалізацію програми з держбюджету планується виділити 23 млрд грн і залучити 195 млрд грн інвестиційних коштів.

Разом з тим він зазначив, що ці цифри можуть бути скориговані. «Цей документ розписаний покроково, тому що практика останніх років показує, що на даному етапі це необхідно. Мало того, за кожен пункт програми відповідає не міністерство, а віце-прем'єр. Тому що навіть між міністерствами іноді виникають проблеми з координацією», - підсумував Олейников.

Як раніше повідомляв ForUm, 27 лютого Кабінет Міністрів України завершив тримісячну роботу над Державною програмою активізації економіки на 2013-2014 роки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

198