Заяви народного депутата Арсена Авакова про відсутність телевізора у палаті засудженої екс-прем'єра Юлії Тимошенко не відповідають дійсності, повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України.

«ДПтСУ невідомо, звідки і навіщо народним депутатом поширюється подібна інформація, адже телевізор у палаті засудженої є з першого для її утримання у ЦКБ Укрзалізниці, і він у справному стані», - йдеться у повідомленні.

У той же час у відомстві підкреслили, що якщо народні депутати справді мають намір передати пенітенціарній службі новий телевізор, то вони завжди можуть це зробити.

«У такому разі засуджені жінки, які утримуються у Качанівській виправній колонії, будуть вдячні за подарунок до свята Масляної. Адже жодна жінка у колонії не має персонального телевізора, а можуть переглядати телепередачі тільки у спеціальних кімнатах і в чітко встановлений час», - зазначили у ДПтСУ.

За даними ЗМІ, сьогодні, 14 березня, народний депутат Арсен Аваков (фракція «Батьківщина») звернувся з депутатським запитом до начальника Качанівської виправної колонії №54 (Харків) Ігоря Колпащикова з проханням надати інформацію про причини, за якими із лікарняної палати екс-прем'єра України Юлії Тимошенко прибрали телевізор, а також повідомити, коли він буде повернутий.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

387