Прокуратура Києва через судові позови запобігла вирубці лісу та забудові 290 га землі Національного природного парку «Голосіївський», повідомили в прес-службі столичної прокуратури з посиланням на заступника прокурора Києва Максима Могильницького.

Могильницький повідомив, що прокуратура заявила в суд п'ять позовів про розірвання договорів на забудову лісопаркової території.

«Прокурорською перевіркою було встановлено, що приватні підприємства уклали з адміністрацією парку незаконні угоди про спільну рекреаційну діяльність, за якими отримали право будівництва на території Конча-Заспавського лісопаркового господарства. У той час як законодавством передбачено, що такі угоди адміністрація парку могла укладати тільки за відповідним рішенням Кабінету Міністрів України», - сказав заступник прокурора Києва.

«Прокуратура Києва заявила в суд п'ять позовів, і через суд ми домоглися скасування таких договорів. Тим самим ми запобігли вирубці лісу та забудові території національного парку», - зазначив Могильницький.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

126