Міністр молоді та спорту Равіль Сафіуллін вручив посвідчення «Заслужений майстер спорту України» тріумфатору командного чемпіонату світу з шахів 2013 р. Марії Музичук і «Заслужений тренер України» головному тренеру української команди Михайлу Бродському. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Сафіуллін висловив своє захоплення успіхами й інтелектуальними досягненнями українських шахісток.

«Ваша перемога - прекрасний приклад для молоді, яка навчається і набирається досвіду, запозичує кращі спортивні та людські якості. Не зупиняйтеся на досягнутому, підвищуйте свою майстерність, загартовуйте спортивний характер. Бажаю Вам спортивної удачі та підкорення нових висот», - зазначив Сафіуллін.

Нагадаємо, жіноча збірна України перемогла на командному чемпіонаті світу з шахів, який завершився в Астані (Казахстан).

У вирішальному матчі наші дівчата (Катерина Лагно, Наталія Жукова, Ганна Ушеніна, Марія Музичук та Інна Яновська) розписали мирову з росіянками - 2:2. Цього результату цілком вистачило, щоб гарантувати недосяжність від найближчих конкурентів у підсумковій таблиці.

Командний чемпіонат світу з шахів проходить кожні два роки, починаючи з 2007-го. Три чемпіонати поспіль перемогу святкували китаянки, українки у 2007 та 2009 роках ставали бронзовими призерами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

268