Сьогодні до 8 Березня в українському суспільстві склалося неоднозначне ставлення. Одні називають це свято радянським реліктом, «привітом із СРСР», а тому вважають абсолютно неприйнятним відзначати його у незалежній Україні. Невелика категорія українців (в основному, молодих) у принципі відмовляються визнавати гендерні свята. Мовляв, нелогічно з помпою відзначати той факт, що хтось народився чоловіком, а хтось – жінкою.

Однак основна маса українців, як і раніше, позитивно ставиться до цієї дати, вважаючи її гарним приводом виявити увагу матерям, донькам, дружинам, подругам, співробітницям. А також накрити святковий стіл і відпочити (адже вже майже півстоліття цей день є неробочим). Про витоки та історію свята, феміністок, революції, дискримінації, протистояння статей багато українських громадян 8 березня навіть не згадують. І не дивно, адже чоловічі голови, наприклад, забиті більш приземленими проблемами – що купити жінкам і чим їх порадувати. Благо, відповідь на це питання дають соціологи. Так, у лютому цього року Київський міжнародний інститут соціології провів відповідне опитування, яке з'ясувало, що українки на 8 Березня хочуть квітів (26%), компліментів і уваги (11%), ювелірних прикрас (8%). Також представниці прекрасної статі мріють про романтичну подорож (6%) або парфумерію (5%).

А що побажають і що подарують дамам відомі українці? Як вони ставляться до цієї дати і чи будуть взагалі відзначати Міжнародний жіночий день, читайте у коментарях ForUm'у.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

711