Банкіри констатують зростання депозитів у гривнях завдяки їх високій прибутковості. Вони пов'язують цю тенденцію зі зниженням девальваційних очікувань і високою прибутковістю депозитів у гривнях, пишуть «Подробности».

Так, за словами заступника голова правління Єврогазбанку Романа Горбачова, з початку року спостерігається тенденція до збільшення депозитів у гривнях. «З цим пов'язано, що за останні місяці в нашому банку відбувся «перелом» - депозитів у національній валюті у нас тепер більше, тоді як раніше переважали валютні», - зазначив він.

На думку Горбачова, така тенденція пов'язана із прибутковістю за депозитами у гривнях. «Незважаючи на падіння прибутковості за ставками і в гривнях, і у валюті, прибутковість по перших все одно достатньо висока. Вона перекриває будь-які інфляційні ризики. У той же час населення вже не вірить в міфи обвалення гривні», - вважає банкір.

Начальник управління роздрібних продажів АТ «Ерсте Банк» Дмитро Гавриков також констатує, що в цілому за січень 2013 р. банківська система продовжила нарощувати гривневі депозити. «Що стосується портфеля депозитів фізичних осіб в Ерсте Банку, то він за грудень минулого року-січень нинішнього зріс на 11% від загального депозитного портфеля банку. Клієнти воліли депозити строком до 3 місяців», - повідомив він.

Підтверджує тенденцію щодо збільшення депозитів у гривнях і директор департаменту казначейства і фінансових ринків АБ «Київська Русь» Костянтин Півень. «З початку року у нас приросту по валюті немає, в той же час як у гривнях він спостерігається. В абсолютних цифрах це десь мільйонів 50 грн», - сказав він. За його словами, це пов'язано з більш високою, ніж по валютних вкладах, прибутковістю, а також зі зниженням девальваційних очікувань.

Нагадаємо, що в січні депозити населення в гривнях виросли на 6 мільярдів гривень, у той час як валютні вклади - на 308,3 мільйона доларів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

341