Почалося зміцнення дамби мулових полів Бортницької станції аерації. У першу чергу будуть ліквідовані локальні руйнування, що сталися на окремих ділянках схилів під час зимового періоду. За сприятливих погодних умов фахівці почнуть роботи з асфальтування поверхні дамби мулових полів. Про це під час програми «Столиця» на телеканалі «Київ» повідомив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, передає прес-служба КМДА.

«З проблемами Бортницької станції аерації я знайомий ще з 2007 року, коли був міністром житлово-комунального господарства, і до того часу ситуація там була набагато складнішою. Однак крок за кроком ці проблеми вирішуються, і сьогодні жодної загрози екологічної катастрофи немає. Однак це не означає, що ми не повинні провести відповідні регламентні роботи для того, щоб стабілізувати ситуацію на станції аерації», - сказав Попов.

Також глава столичної адміністрації наголосив на необхідності залучення нових інвестицій для переходу на нову технологію утилізації мулу.

«Є різні технології з переробки відходів, і ми шукаємо нестандартні рішення, співпрацюючи з японською стороною, сучасні технології і головне - дешеві ресурси. У цьому році вперше за останні десятиліття будуть профінансовані серйозні кошти, в тому числі з державного бюджету, для локалізації проблем очисних споруд», - додав Попов.

Нагадаємо, 22 лютого стан мулових полів Бортницької станції аерації проінспектувала експертна комісія на чолі з міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник. Після огляду об'єкта фахівці запевнили, що загрози прориву дамби немає.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

170