Перший транш за кредитною угодою, яка була підписана у ході саміту Україна-ЄС, країна може отримати вже у найближчі місяці. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, повідомив на брифінгу виконувач обов'язків директора Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.

«Підписано два документи. Це меморандум про взаєморозуміння і, власне, сама кредитна угода. Сума кредиту становитиме 610 млн євро. Це одна із найбільших позик ЄС державі, яка не є членом ЄС. Кошти по кредиту будуть надходити 4 траншами. Перший - 100 млн євро, другий - 10 млн євро і два наступні по 250 млн», - повідомив він.

За словами Перебийноса, перший транш буде виділений після того, як угода набере чинності і пройдуть всі необхідні процедури в Україні та ЄС.

«У найближчі місяці Україна може отримати перший транш від ЄС», - підкреслив він.

Представник МЗС також зазначив, що важливим елементом цього кредитування є домовленість з МВФ. «Цей займ надається у рамках доповнення тієї програми, яка може реалізовуватися Міжнародним валютним фондом», - пояснив він.

За його словами, сама програма розрахована на 2,5 роки.

Як повідомляв ForUm, Україна і Європейський Союз підписали меморандум про взаєморозуміння з питання надання Києву макрофінансової допомоги у розмірі 610 млн євро. Меморандум був підписаний у рамках 16-го саміту Україна-ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187