Троє українських моряків звільнені із піратського полону біля берегів Нігерії. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, повідомив на брифінгу виконувач обов'язків директора Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

За інформацією посольства України у Нігерії, отримана від представника судновласника, члени захопленого піратами екіпажу судна «Armadah Tuah» були звільнені і на даний момент перебувають у готелі міста Порт-Хардкорт», - сказав представник МЗС.

За словами Перебийноса, сьогодні вранці відбулася телефонна розмова консула українського посольства з одним із потерпілих, який підтвердив факт звільнення українців.

Нагадаємо, Міжнародне морське бюро (ММБ) повідомило про те, що 17 лютого приблизно на відстані 80 км від нігерійського узбережжя пірати напали на судно Armadah Tuah.

Під час нападу на експлуатоване нігерійською компанією-оператором Armada Century Ltd допоміжне судно Armadah Tuah під прапором Малайзії пірати захопили тільки іноземців, які перебували на борту. Нігерійці, які входили до складу екіпажу, згодом перегнали покинуте морськими розбійниками судно до берега.

За словами представника поліції нігерійського штату Байєльса Фіделіса Одун, «троє із викрадених - з України, двоє - з Індії, один - із Росії. Один із викрадачів подзвонив і зажадав 200 мільйонів найра (близько одного мільйона євро)».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

404