КП «Київпастранс» розраховує придбати в кредит 77 нових сучасних тролейбусів.

Як повідомляє прес-служба КМДА, 21 лютого на розгляд депутатів Київради буде представлений проект рішення «Про залучення кредиту на придбання тролейбусів для КП «Київпастранс».

«У разі прийняття проекту рішення, підприємство отримає можливість залучити кредит на суму до 284 млн 900 тис. грн. За ці кошти комунальне підприємство придбає 77 нових сучасних тролейбусів «Богдан» з низьким рівнем підлоги. Це дасть змогу прискорити висадку та посадку пасажирів і дозволить перевозити осіб з обмеженими фізичними можливостями», - зазначили в КМДА.
Довжина транспортного засобу сягатиме більше 18 метрів, а максимальна кількість пасажирів, яку зможе вмістити тролейбус, складає 184 людини. Крім того, в тролейбусах буде поліпшено систему вентиляції через люки на даху, розсувні кватирки і примусову вентиляцію. Також вони будуть обладнані системою кондиціонування повітря як у салоні, так і в кабіні водія, що дозволить створити комфортні умови для перевезення пасажирів громадським транспортом у спекотний період року.

Нові сучасні системи управління тягою на IGBT-модулях, якими будуть обладнані нові тролейбуси, дозволяють економити споживання електроенергії до 45%. Функція автономного ходу транспортного засобу дозволить об'їжджати перешкоди без живлення від контактної мережі, додали в прес-службі.

Для безпеки киян та гостей міста в салоні будуть встановлені відеокамери для контролю над станом виходу і входу пасажирів. Також тролейбуси будуть обладнані сучасними електронними інформаційними системами, які мають зовнішній інформатор для оголошення на зупинках номера маршруту тролейбуса, що прибуває, для зручності проїзду осіб з вадами зору.

Придбати нові тролейбуси планувалося ще торік - це було передбачено рішенням Київради від 14 липня 2011 року «Про придбання тролейбусів для КП «Київпастранс». Однак з об'єктивних причин кредитні кошти не були залучені до міського бюджету у 2012 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215