У Києві співробітники Голосіївського райуправління міліції незаконно зносили МАФи, а співробітники сектору спецміліції чинять тиск на бізнес. Про це свідчить перевірка, проведена прокуратурою Києва в райуправлінні міліції за численними зверненнями підприємців, які надходять на телефон «гарячої лінії», повідомили ForUm'у у відділі по зв'язках зі ЗМІ столичної прокуратури.

Прокурорською перевіркою встановлено, що співробітники районного відділу державної служби по боротьбі з економічною злочинністю (ВДСБЕЗ) та сектору спецміліції систематично перевіряли підприємців з питань, що не належать до їх повноважень.

Як з'ясувалося, міліціонери ВДСБЕЗ у вересні минулого року без відповідного направлення перевіряли законність установки двох МАФів на вул. Васильківській, 34.

«Під час перевірки вони склали протокол огляду місця події і за допомогою техніки здійснили незаконний демонтаж торговельних споруд», - повідомили в прокуратурі.

За законодавством виключне право на демонтаж малих архітектурних форм має КП «Київблагоустрій», фахівці якого до цієї перевірки не залучалися.

У наглядовому відомстві зазначили, що основним обов'язком зазначених співробітників є обслуговування режимних підприємств оборонно-промислового комплексу.

За результатами перевірки прокуратура Києва внесла подання начальнику Голосіївського райуправління міліції з вимогою припинити незаконні перевірки підприємців і притягнути до відповідальності міліціонерів, які чинять тиск на бізнес.

У прокуратурі також нагадали про постійно діючий телефон «гарячої
лінії» 524-84-42, за яким можна звернутися з приводу незаконного втручання в господарську діяльність і тиску з боку органів державного контролю та міліції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

158