Міжнародна федерація футболу (ФІФА) вирішила використовувати систему електронної фіксації голу під час матчів (GLT) на Кубку Конфедерацій 2013 року, а також на чемпіонаті світу з футболу, який пройде в Бразилії у 2014 році. Про це йдеться в повідомленні на сайті ФІФА.

ФІФА зазначає, що метою використання системи є підтримка арбітрів під час матчів.

Міжнародна федерація футболу 19 лютого оголосила тендер серед компаній, що представляють подібні системи, його результати будуть оголошені на початку квітня 2013 року, повідомляють «Українські новини».

Нагадаємо, ФІФА наголошувала на необхідності введення відеоповторів і системи електронної фіксації перетину м'ячем лінії воріт під час проведення футбольних матчів після незарахованого арбітром Віктором Кашшаї голу Марка Девіча у матчі між збірними Англії та України на чемпіонаті Європи з футболу.

Збірна України з футболу не змогла пройти в чвертьфінал чемпіонату Європи-2012, програвши 19 червня на стадіоні «Донбас-Арена» в Донецьку в третьому раунді групового турніру збірній Англії з рахунком 0:1.

На 63-й хвилині матчу Артем Мілевський віддав передачу на Девіча, який переправив м'яч у ворота. Англійський захисник вибив м'яч вже із-за лінії воріт, але суддя не зарахував чистий гол збірної України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253