Українські діти після проведення вакцинації повинні знаходитися під наглядом лікарів, щоб медики могли вчасно відреагувати на можливі ускладнення. Про це, як повідомили ForUm'у в Департаменті інформації та масових комунікацій секретаріату Кабінету Міністрів, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров під час круглого столу 19 лютого з експертами у сфері охорони здоров'я.

«Ми повинні домогтися, щоб після проведення вакцинації на весь період проходження цього процесу дитина була під наглядом лікарів, щоб лікар міг вчасно вжити заходів, якщо будуть якісь ускладнення», - зазначив він.

Азаров додав, що уряд розробить механізм, за яким імпортери ліків і вакцин закладали б у ціну препарату відсоток на оплату страхових випадків.

«Нам потрібно розробити механізм, щоб фірма, яка постачає нам вакцини і ліки, певний відсоток закладала б на компенсацію нашим людям страхових випадків», - сказав прем'єр-міністр.

Він зазначив, що на сьогоднішній день в Україні повинен бути вдосконалений підхід до вакцинації: «Вакцинація необхідна, і також необхідно цей процес вдосконалювати, вдосконалювати різнопланово. Подумати про організацію власного виробництва вакцин і вимоги до вакцин, які закуповуються, і врегулювати проблему тендерної закупівлі ліків і вакцин».

Як раніше повідомляв ForUm, керівник сектору імунопрофілактики управління громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я Сергій Платов заявив, що в Україні планується пом'якшити процедуру прийняття в загальноосвітні та дошкільні заклади невакцинованих дітей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

283